magnify

Podpora ragby v Nýrsku II

Publikováno dne 5.6.2017 , autor: , kategorie: Zápasy

nyrsko-utkano-3-6
První červnovou sobotu jsme si udělali výlet do Nýrska, kde ragby zdárně zapouští kořeny a místní klub se pěkně rozvíjí. Proti podzimu byly na hřišti instalovány nové  ragbyové branky a domácí nastoupili k utkání v nových černo-červených, slušivých  dresech. Co se od minule nezměnilo byl velký zájem diváků o ragby, které si nezadá s návštěvností na extraligovým utkáních playoff a také nadšení a chuť domácích hráčů se na hřišti ukázat v tom nejlepším světle.
Utkání se odehrálo podle standardních pravidel (mlýny/auty/kopání) na 4×20 min. a vzhledem teplému počasí a tvrdé hrací plochy si všichni pěkně sáhli až na dno svých sil.
Průběh utkání byl vyrovnaný, na obou stranách hodně poznamenaný hráčskou nezkušeností, ale právě taková utkání je potřeba hrát co nejčastěji, aby měli hráči možnost sbírat zkušenosti a herně růst. Proti tréninku je v utkáních kladený nárok na hráče mnohem větší jak po fyzické stránce tak i z pohledu rozhodování, pohybu na hřišti a komunikace. Utkání nám opět ukázalo, že prostoru ke zlepšování je stále mnoho, namátkou sledování hry po odpískání, komunikace, nebo i vyvrcholení akce což je položení pětky. Naopak velmi pozitivně hodnotím fakt, že jsme se snažili plnit a také plnili předzápasový požadavek aby jsme měli co nejlepší krytí balonu a zbytečně neztráceli míče a hráčské podpory ve hře.
Velmi se mi líbil výkon Guláše na mlýnové spojce, kde se po počátečním “ostychu” pěkně rozehrál a dirigoval hru kolem skrumáží. Hrál s přehledem, důrazně a byl naší výraznou oporou. Svůj výkon v poslední části hry okořenil i dosaženými body, kdy především položená pětka po překopu z naší “22” a zaváhání obrany se jen tak nevidí. Z našeho týmu si Guláše dovolím vyhlásit hráčem utkání.

Děkuji všem hráčům za předvedený výkon a především Romanovi za pozvání a všechnu práci kolem nově rodícího se týmu.

Fotky jsou k náhledu zde:
http://rugby-nyrsko.rajce.idnes.cz/RC_Nyrsko_vs._RC_Ricany_3.6.2017/

Výsledek utkání
RC Šumava Nýrsko – RCMŘ (mix O33+Plzeň+Nýrsko)  10:43,   pětky 2:7      (čtvrtiny: 5:12, 5:7, 0:5, 0:19)
Pětky: Láďa, Roman Ř., Chabal, Dušan, Vítek (Pl.), Guláš (Pl.) a trestná pětka
Kpp: 2x Vrky, 2x Guláš (Pl.).

Sestava:
Venca, Martin (Pl.), Pavel (Pl.), Jirka, Vítek (Pl.), Zdeněk, Frančesko (Pl.), Roman, Brácha, Dušan, Guláš (Pl.), Láďa, Michal, Michal (Pl.), Česťa (Pl.), Ondra (Ný.), Dominik (Ný.), Pavel Š.(Pl.), Vítek (Pl.), Vrky, Vlasta (Ný.)
Trenér: Synek

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn
Comments Off on Podpora ragby v Nýrsku II  comments