magnify

RK Strakonice vs. Říčany o33, 24.7.2010

Publikováno dne 27.7.2010 , autor: , kategorie: Zápasy

Strakonice vs. O33

Letní „okurková sezóna“ nám díky klukům z RK Strakonice začala později než je obvyklé. Na konec července (sobota 24.7.2010) jsme byli pozváni, abychom společně sehráli propagační utkání v patnáctkovém ragby v Doubravicích u Strakonic. Zároveň jsme tam byli jako předskokani rockové kapely Parkan, která večer měla na místním stadionku koncert.

Ještě pár dní před zápasem panovala tropická vedra a velké sucho, tak jsem osobně měl trochu obavy, jak zvládneme dlouhých 2x40min, protože bylo nahlášeno asi jen 19 hráčů … Naštěstí se počasí umoudřilo, den předem se výrazně ochladilo a začalo pršet, takže podmínky byly pro ragby naprosto ideální. A když se k nám na poslední chvíli ještě přidali Šedous, Milda a Dadák z áčka, vyrazili jsme plní očekávání směrem k novým zážitkům do Doubravic.

Na stadionu bylo všechno krásně nachystáno. Samotné hřiště i jeho okolí, zázemí pro hráče i diváky bylo perfektní, což byla pro nás svým způsobem výzva, abysme nezklamali natěšené diváky a předvedli to nejlepší co v nás je.

Samotný zápas se odehrával v zaběhnuté stylu co tak krásně popsal Jardis, tedy: výkop, běh, přihrávka, běh, kop, mlýn, kop, aut, běh, pětka, výkop …. atd. Nebudu tady popisovat minutu po minutě, to by s námi asi musel jet novinář Meloun, ale spíš se pozastavit na pár věcmi, které nám zápas odhalil:

1) výborná hra rojníků při autových vhazováních, kde nám svými výkony roste výrazná postava na postu skokana, samozřejmě za přispění „zvedačů“ a následné podpory ostatních hráčů v autovém seskupení, je vidět, že tuto herní situaci občas na tréninku pilujeme.
2) dobrá práce v mlýnech, sice vždycky chvíli trvá, než se hráči tzv. „obouchají“, ale pak se díky pevnému svázání a jednotnému tlaku dostáváme do výhody postupu vpřed. I když nakonec soupeř vyndá z mlýnu balon a rozehraje na útok, je v soustavném posouvání se vzad a z této pozice se velice těžko útočí.
3) určitou slabinou jsou ztráty míče v seskupeních plynoucích ze hry, kdy nedokážeme dostatečně vyčistit prostor a balon udržet na naší straně.
4) výborné výkony hráčů na postu č.9, který je opravdu pro tým klíčový, jen tak dále!
5) v útoku nám nejvíce chybí rychlost (tedy kromě křídel) a tu už nezískáme, s tím se prostě musíme smířit, takže to musíme nahrazovat rychlou myšlenkou a ještě rychlejší přihrávkou volnému spoluhráči. Problémy nám dělá dlouhá přihrávka a její příjem v plném běhu.
6) jistota na postu zadáka – oba hráči, kteří se střídali na č.15 předvedli výkony, na které byla radost pohledět. Výborný čich na hráčské kvality předvedl trenér Pípa, když se rozhodl nasadit na tento zodpovědný post Martina – pochvala pro oba! Myslím, že o obsazení tohoto postu je pro další utkání rozhodnuto.
7) kopy na branku jsou naší slabou stránkou, tři proměněné kopy z osmi pokusů je opravdu málo a tým tak přichází o body, které pak mohou ve vyrovnaných utkáních chybět.
8) týmový duch – v utkání se vyskytly situace, kdy jsme hloupou chybou, nedůsledností či nezkušeností přišli o balon, či dostali body. V této chvíli se správně projevil Ouňa, který svým hereckým vystoupením (kdy jen tak na oko začal brblat, že chce okamžitě vystřídat) nabudil své spoluhráče k ještě lepším výkonům!

Víceméně pozitivní hodnocení je samozřejmě z velké míry způsobeno tím, co nám dovolil hrát soupeř. Bohužel na něm bylo vidět, a následně to i jeho hráči potvrdili, že moc netrénují a to se pak v plné nahotě projevuje v zápase. Pro nás z toho plyne jediné – nepolevit a chodit pravidelně na páteční tréninky, jedině tím si můžeme zajistit pocit spokojenosti po dobře odehraném utkání.

Jedinou vadou celého dne tak bylo Alešovo rozčísnuté obočí, které George ohodnotil na několik stehů, ale strakoniční lékaři nás překvapili, když místo šití použili lepidlo … . asi doplníme naší lékárničku o Kanagon, abysme byli příště soběstační.

A nakonec snad jedno ponaučení pro rojníky, kterým stále tvrdím, že rojník musí hrát hlavou a hlavně nekopat! Byla to situace v poslední minutě, při poslední akci zápasu, kdy Dudáci vyhráli mlýn, a vazač vynesl balon z mlýna na otevřenou stanu. Místo toho, aby se snažil přejít protihráče, udělat prostor spoluhráčům a dobrou přihrávkou je vyslat do brejku, tak zvolil křížný překop na rychlonohé křídlo. Výsledkem této akce bylo pro Dudáky mínus 7 bodů, protože z našeho protiútoku byla položena pětka s následným proměněním Kpp.

Po závěrečním hvizdu proběhl velmi povedený třetí poločas za podpory Parkánů. Útržky z nočního zodpovědného nasazení i následného nedělního probouzení se z deliria lze najít různě po webu 🙂

Pro formální doplnění zprávy o utkání přidávám ještě sestavu Řo33 a výsledek:

Sestava Řo33:
Zdeněk, Ondra, Dadák, Jaromír Z., Bůčák, Gyula, George, Jardis, Masáro, Marabu, Plátno, Zbynďa, Mára A., Synek, Franck, Topol, David, Šedous, Milda, Aleš, Jaromír J., Martin
Trenéři: Pípa, Selda

Výsledek:
RKS – Řo33: 19:46 (poločas 5:24), pětky 3:8
Za o33 pokládali: Mára A., Aleš, Šedous, Plátno, Zbyněk, Ondra, Franck, David

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn
Comments Off on RK Strakonice vs. Říčany o33, 24.7.2010  comments