magnify

Utkání Řo33 vs RC Rakovník, 27.5.2011

Publikováno dne 29.5.2011 , autor: , kategorie: Zápasy

První utkání letošní sezóny proběhlo v pátek 27.5.2011 na stadionu RCŘ s týmem RC Rakovník. Jednalo se vůbec o první historické klání s tímto klubem, který se řadí mezi nováčky v ragbyové rodině. Hrálo se obvyklých 2x40min, za stálého deště a nepříjemného větru. Píšťalky se ujal Mára A. a svého úkolu se zhostil velice dobře. Díky Máro.

Rakovničtí, kteří nastoupili doplněni o kluky ze Sedlčan a některé hráče říčanského A-týmu, si ale na hřišti rozhodně jako nováček nepočínali. Sice po cca 5min. prohrával pětkou Kobiho po pěkné souhře celého útoku, ale v následujících cca 15-20min. vývoj utkání dokonale obrátili (5:12) a zle nám zatápěli. Měli jsme co dělat s jejich útočnými výpady a naopak se jen velmi těžce prosazovali přes kompaktní obranu, která nám nedala ani centimetr hřiště zdarma. Velmi dobře zahrála rakovnická útokovka, která zařídila obě poločasové pětky. Jednou nám tento hráč ukázal, jak jednoduchým zaběhnutím za útok přečíslí soupeře a při druhém položení využil rychlého rozehrání trestného kopu a našeho špatného postavení, které bylo důsledkem nesoustředění se na hru (po odpískání TK za náš přestupek jsme se klasicky otočili a šli pryč od balonu, aniž bysme sledovali soupeře). Pak jsme jen asistovali u cca 40m úniku soupeře a pomalu nám nezbylo nic jiného, než mu sportovně zatleskat za dokonalé ztrestání našeho lajdáckého přístupu. Ke konci poločasu jsme naštěstí srovnali nejprve hru i pak skóre Hudyho pětkou a udrželi si naději na dobrý výsledek.

Do druhého poločasu jsme vstoupili aktivně a drželi soupeře na uzdě. Zhruba do 60.min. se hra odehrávala mezi 22m bez nějaké vážnější šance na obou stranách i když asi více ze hry měli rakovničtí hráči. Několikrát jsme také zkusili vynést balen rukama z vlastního obranného území, ale soupeř se nedal překvapit a stále velmi dobře držel obrané šiky v pohotovosti. Rozuzlení celého utkání se odehrálo v posledních cca 20minutách, kdy jsme pětkrát položili a proměnili dvě konverze. Rakovník odpověděl jednou pětkou s prokopem po špatné přihrávce naší útokovky.
Velice pozitivní na tomto utkání byl fakt, že jsme se po počáteční tápání dokázali vyrovnat s hrou soupeře, který praktikoval silové a agresivní ragby, na které nejsme z našich pátečních tréninků zvyklí. Velice kladně hodnotím i skutečnost, že jsme se silami vydrželi až do konce a soupeře nakonec v závěru přehráli. Nejvíce mě však potěšil způsob dosažených pětek, které v pěti případech zakončoval hráč z křídelního prostoru po několika přihrávkách svých spoluhráčů. Navíc doufám, že jsme ve Vrkym našli správného exekutora kopů na branku a jeho 100% úspěšnost mu vydrží i do dalších zápasů.

Naopak negativem utkání je zranění dvou našich hráčů, které je bohužel vyřadilo ze sestavy na červnový OldBoys turnaj. Oběma klukům přeji za celý tým brzské uzdravení!

Třetí poločas na ragby baru pak nevybočil ze zaběhnutého standardu předešlých akcí.

Pro formální doplnění zprávy o utkání přidávám ještě sestavu o33 a výsledek:

Sestava o33:
David Rou., Zdeněk, David Roš., Venca, Honza Š., Jirka, Bůčák, Vítek, Radim, Marabu, Jardis, Hudy, Topol, Plátno, David K., Synek, Kobi, Petr, Hop, John, Láďa, Aleš, Vrky, Jecháček

Výsledek:
Řo33 – RC Rakovník 39:19, poločas 10:12, pětky 7:3
Za o33 pokládali: Petr 2x, Hudy 2x, David Rou 2x, Kobi

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn
Comments Off on Utkání Řo33 vs RC Rakovník, 27.5.2011  comments