magnify

3. ročník turnaje O pohár města Strakonic – 3.9.2011

Publikováno dne 5.9.2011 , autor: , kategorie: Zápasy

Strakonice 2011

V sobotu 3.9.2011 jsme vyrazili za našimi ragbyovými kamarády do Strakonic, kde byl naplánován již 3.ročník turnaje O pohár města Strakonic. Letošní obsazení slibovalo velké ragbyové hody, a i když se nakonec utkala „jen“ čtyři družstva místo původních šesti (kvůli malému počtu hráčů došlo ke sloučení týmů Sedlčany+Kralupy a Rakovník+Plzeň), splnil turnaj naše očekávání. Tj. především pohodová atmosféra, která se táhla celým turnajem a zábava při hře. Dobrým nápadem bylo angažování spíkrů, kteří svým odborným komentářem během utkání pomáhali divákům vstřebat to, o co se vlastně týmy na hřišti snaží, ale i soudcováním většiny zápasů přispěli nemalou měrou k hladkému průběhu turnaje. Navíc vyšlo nad očekávání i počasí, takže celý víkend fakt neměl chybku.

Turnaj se odehrál systémem každý s každým, na 2x15min. Naše první utkání s týmem Plzeň/Rakovník bylo velkou neznámou, neb jsme s Plzní ještě nikdy nehráli. Nevím, zda to bylo nažhavením na první zápas, kdy ještě máme síly (skoro) na rozdávání, nebo předzápasovou podporou K.E.Gotta, ale v každém případě jsme neponechali nic náhodě a souvislým tlakem drželi soupeře daleko od našeho brankoviště.

Po chvilce odpočinku jsme nastoupili k „bratrovražednému“ souboji s týmem Písek/Strakonice, se kterým jsme odehráli největší počet utkání. Myslím si, že tentokrát si PíSt na nás věřil a nutno podotknout, že proti předchozím vzájemným zápasům to pro nás bylo zase o dost těžší! V této bitvě nám výrazně pomohl nedávný reprezentační útočník Roman, který pozvedl naši hru a svým příkladem táhl tým za vítězstvím. A nebýt jedné promarněné (resp. „proběhnuté“) šance našeho křídelníka na začátku utkání, mohlo být skóre i vývoj utkání jiné. Hra pak byla vyrovnaná na obou stranách, takže o výsledku nakonec rozhodla dobrá obranná hra zádaků a křídel, zkušenost Pípy v první půli (kdy stejně jako v loňském roce skóroval z rychle rozehraného TK) a Láďův famózní běh před koncem utkání a položení přímo pod branku. Po následně proměněné konverzi už soupeř neměl sílu ani čas s vývojem zápasu cokoliv udělat.

Poslední zápas dne byl pro nás odvetou za týden starou porážku od mužstva Sedlčan doplněných hráči Kralup. V tomto utkání jsme se dopouštěli velkých individuálních chyb v útočné řadě, které naštěstí soupeř nepotrestal. Taktéž stanovení předzápasové taktiky vzalo skoro ihned za své a kromě asi dvou situací, kdy se nám podařilo zahrát fázi alá Hippocampes, jsme hráli naší natrénovanou klasiku. Budiž nám tedy útěchou, že dvě proměněné šance rozhodly o osudu utkání a my tím „utrpěli“ výhru, která pečetila vítězství v turnaji a možnost pozvednout nad hlavu ElCapitana i s krásnou trofejí.

Třetí poločas byl už jen skvělým vyvrcholením a jakousi třešničkou na dortu celé akce, za kterou si hlavní organizátoři zaslouží velký dík a uznání!!

Video z turnaje o pohár města Strakonice 2011

Pro formální doplnění zprávy o utkání přidávám ještě sestavu o33 a výsledky:

Sestava o33:
Fred, Venca, David Rou., Zdeněk, David Roš., Jarda, Honza Š., Jirka, George, Honza Tr., Vítek, Chabal, Radim, Gyula, Jardis, Hudy, Topol, Pípa, Synek, Kobi, Láďa, David K., Jecháček, Roman, Petr, Aleš, Vrky, Zbyněk
Trenéři: Marabu a Hubajda

Výsledky jednotlivých zápasů:
Písek/Strakonice : Sedlčany/Kralupy 10 : 0
Plzeň/Rakovník : Říčany o33 0 : 29, Pětky: Hudy 2x, Kobi 2x + někdo ještě jednu, 2x Kpp
Říčany o33 : Písek/Strakonice 15 : 0, Pětky: Pípa, Láďa, 1xKpp, 1xTK
Sedlčany/Kralupy : Plzeň/Rakovník 5 : 17
Říčany o33 : Sedlčany/Kralupy 10 : 0, Pětky: Synek, David K.
Plzeň/Rakovník : Písek/Strakonice 0 : 24

Výsledky turnaje:
1.Říčany o33, skóre: 54:0, 9 bodů
2.Strakonice, skóre: 34:15, 7 bodů
3.Plzeň/Rakovník, skóre: 17:58, 5 bodů
4.Sedlčany/Kralupy, skóre: 5:37, 3 body

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn
Comments Off on 3. ročník turnaje O pohár města Strakonic – 3.9.2011  comments