magnify

4. ročník veteránského turnaje o Staropražskou šunku.

Publikováno dne 20.5.2012 , autor: , kategorie: Společenské události, Zápasy
Old Prague Ham 2012

Old Prague Ham 2012

V sobotu 19.5.2012 jsme se zúčastnili 4.ročníku turnaje „O staropražskou Šunku”. Turnaj se odehrál na domácích hřištích RCMŘ.

V prvním utkání jsme změřili síly s italským týmem Viterbo. Ve velmi křečovité první půli jsme se dokázali probít do brankoviště soupeře pouze jednou, kdy z křídelního prostoru zaúřadoval Venca. Soupeř měl na začátku dost sil a dobře bránil náš útok. Naštěstí po přestávce jsme spustili „pětkostroj“, soupeře jsme ve všech řadách jasně přehrávali a šesti položeními udělali radost sobě i obecenstvu.

Ve druhém utkání s OBP se rozhodovalo o vítězi skupiny a tím pádem i postupu do finále. Tentokrát jsme „staré mazáky“ soupeře zaskočili již v první půli, kdy si dvě pětky rovným dílem rozdělil roj (po skvělé práci rojníků v maulu a následným dotlačením do brankoviště položil Marabu) a útok (opět Petrovy rychlé nohy a brejk přes půl hřiště znamenal vítěznou pětku). Ve druhém poločase jsme se už víceméně bránili. OBP jednou položili, tlačili se do útoku, ale nejtěsnější náskok jsme uhájili a mohli se chystat se na finále s francouzským týmem z Grenoblu.

Přestávku jsme využili k načerpání sil v ragby baru výborným obědem a sledováním dalších utkání o konečné pořadí. Pak už následovala dlouhá rozcvička, abychom rozehřáli ztuhlé tělesné schránky a hurá do finále!

Do posledního utkání dne jsme nastoupili s odhodláním a chutí, ale stejně jako v loňském roce nám frantíci ukázali, že ragby v jejich podání má prostě trochu jinou kvalitu. Přehled ve hře, individuální technika hráčů i podpora v útočné i obranné fázi, to všechno je výsledek toho, že ragby mají zažrané pod kůží od malička. Většina utkání se odehrála na naší polovině, od brankoviště jsme se dostávali pouze dlouhými odkopy, ale bez finálního přenesení hry, protože jejich útočníci nedělali chyby, žádný balon pro ně nebyl ztracený a těžiště hry posunovali zpět k našemu brankovišti. V tomto zápase jsme si všichni sáhli na dno svých sil, ale stačilo to pouze na korekci výsledku 5:10 díky Pípovi, který rychle rozehrál TK. Konečný výsledek je myslím spravedlivý a „Šunka“ je zcela zaslouženě ve správných rukách.

Přeji všem zdárnou regeneraci a za rok opět na „Šunce“!

Old Prague Ham 2012
Pro doplnění zprávy uvádím i sestavu a kompletní program turnaje s výsledky:

Sestava o33:

Fred, Venca, Rosa, David R., Hoza Š., Jirka, Zdeněk, Honza T., Brendan, Radim, Bůčák, Marabu, Ondra, Hudy, Pepa, Pípa, Synek, Láďa, Kobi, Petr, Hop, David K., Hubajda, Vrky, Jaromír J.
Trenér: Selda, Mára A.

Rozlosování do skupin:

Skupina A Skupina B
Old Boys Praha (CZ) Rugby Club Praga (CZ)
Old Rugby Viterbo (I) Le XV des Roses Grenoble(FR)
RC Říčany Oldies (CZ) Moravskoslezští Orli (CZ)

Program zápasů a výsledky:

10.30 Říčany – Viterbo, 35:0 (pětky: Hop 2x, Venca, Petr, Kobi, Brendan, Jaromír J.)
11.15 Grenoble – RC Praga, 25:5
12.00 Viterbo – OBP, 0:25
12.45 Morava – RC Praga, 0:20
13.30 OBP – Říčany, 5:10 (pětky: Petr, Marabu)
14.15 Grenoble – Morava, 25:0
15.15 3A – 3B, Viterbo – Morava, 10:10
15.55 2A – 2B, OBP – RC Praga, 15:35
16.40 1A – 1B, Říčany – Grenoble, 5:10 (pětky: Pípa)

Konečné pořadí:

1. Le XV des Roses Grenoble
2. RC Říčany Oldies
3. Rugby Club Praga
4. Old Boys Praha
5. Moravskoslezští Orli
6. Old Rugby Viterbo

Zde jsou FOTKY od Bučáka a VIDEA všech zápasů.

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn
1 Comment  comments 

Jedna reakce

  1. Honza T

    Videa z našich zápasů na “šunce” jsou ke stažení zde: http://uloz.to/m/krabakor/live