magnify

Turnaj “O přeloučského bizona”

Publikováno dne 7.11.2013 , autor: , kategorie: Aktuální akce, Zápasy

Naše druhá účast na turnaji v Přelouči byla ze sportovního hlediska proti loňsku daleko vydařenější. Zřejmě to způsobila přítomnost našeho nehrajícího kapitána, který se zároveň ujal trenérské taktovky a dirigoval tým ke skoro maximálním výkonům.

O33

V turnaji jsme odehráli čtyři utkání s těmito výsledky (hráno na 2x8min):

Říčany O33 – Bizoni z Přelouče 5:0 (poločas 0:0)
Počáteční oťukávaná (po které musí někteří vyhledat svého dentistu) nepřineslo žádné pěkné ragby. Dominovaly obrany a utkání směřovalo ke konečné plichtě. Naštěstí pár minut před koncem uplatnil David R. své přednosti a po rychlém rozehrání trestného kopu a s několika protihráči na zádech zajistil týmu výhru.

Říčany O33 – Oldies Vyškov 15:0 (poločas 10:0)
Ragby založené na dobrém pohybu a spoustě přihrávek, to je vyškovská klasika. My však nezůstali o nic pozadu a do poločasu položili dvě pětky útokem (Vrky, Honza brácha). Ve druhé půli nás Vyškov tlačil do 22m, ale po zkažené přihrávce jsme využili poskytnuté výhody a Petr rozhodl 80m sprintem o konečném skóre.

Říčany O33 – OldBoys Praha 15:5 (poločas 15:0)
Povedl se nám parádní nástup do utkání, na ukazateli svítily hodnoty: Čas 5:20, Skóre 15:0. Rychlé pětky (2x se prosadil Felbrson, jednou Honza brácha) nás uklidnily a dovolily se soustředit hlavně na obranu. Ve druhém poločase se sice soupeř prosadil po křídle, ale víc jsme mu nedovolili.

Říčany O33 – Moravskoslezští Orli 0:15 (poločas 0:5)
Poslední zápas turnaje byl shodou okolností také zápasem finálovým! Počátečních 6min. bylo z naší strany suprových, neustále jsme hráli na polovině soupeře a měli dvě šance ke skórování. Bohužel jsme je nevyužili a v nastaveném čase dostali pětku „do šatny“. Ve druhém poločase jsme již hráli bez střídání a rychle nám docházely síly. Bojovali jsme, měli ještě jednu tutovku, ale to již byla naše labutí píseň. Soupeř ve svém tempu nepolevoval, stále se tlačil do útoku, každý míč hrál v naší obraně či za ní a my měli stále větší problémy s pohybem. Dvě pětky jen podtrhly závěrečný tlak Orlů.
Sice jsme odešli poraženi, ale zůstali jsme nezlomeni! Za předvedený výkon a bojovnost se vůbec nemusíme stydět.

A že jsme odehráli dobrá utkání dokazují i ohlasy po turnaji, dle soupeřů jsme zanechali výborný dojem a vysloužili si uznání ostatních týmů. Ne nadarmo jsme byli neoficiálně označeni jako štika turnaje!

V celkovém účtování jsme obsadili stříbrnou příčku a nachystali si tak motivaci na další rok!

Konečné pořadí turnaje:
1. Orli
2. O33
3. Bizoni
4. OBP
5. Vyškov

Sestava o33:
David R. Fred, Jirka, Jarda Rosa, Gyula, Honza Tr., Zdeněk, Jardis, Honza brácha, Marabu, David K., Synek, Roman Ř., Petr, Felbrson, Mára A., Hubajda, Jakub, Vrky.

Trenéři: Hudy a Venca

Další fotky jsou k dispozici zde:  FOTKY jsou TADY

PS.: a nakonec jedna smutná zpráva … pro příští akce máme o trenéra méně :-((.  Jedna trenérské čapka jezdí od soboty vlakem na trase Přelouč-Praha a bez ní bohužel nelze tým o33 trénovat.

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn
1 Comment  comments 

Jedna reakce

  1. Trnkyč

    Díky všem za parádní turnaj, bylo to fakt moc dobrý. Jo na trénink dnes nejdu, to víte zase kašlík 🙂