magnify

Na Šunce 2014 jsme došli do finále

Publikováno dne 27.5.2014 , autor: , kategorie: Aktuální akce

Na 5. ročníku turnaje O Staropražskou Šunku jsme startovali ve značně oslabené sestavě. Vinou dlouhodobě plánované vodácké akce velké části týmu, a kvůli trenérským povinnostem dalších opor O33 jsme dokonce váhali, zda se tentokrát vůbec dáme dohromady. Nakonec převážila chuť zahrát si na domácím hřišti proti kvalitním soupeřům, třebaže naše sestava byla dost “kombinovaná” a počet hráčů na střídání se blížil nule.

Ve skupině nás čekaly dva zápasy. První jsme odehráli proti italské Padově, posílené několik ruských hráčů. Soupeř hrál velmi tvrdě rojem, ale mírnou převahu v útoku jsme v druhém poločase proměnili ve tři pětky (Gyula, David R po individuálním úniku přes půl hřiště, David K).

Ve druhém utkání nás čekali silní Moravskoslezští Orli. Zápas skončil bez bodů, ale je třeba přiznat, že blíž k položení měl spíš soupeř. Nicméně, naše obrana odolala a do tabulky skupiny jsme si připsali remízu. A protože Orli porazili Padovu jen o pětku, vyhráli jsme svoji skupinu B a v semifinále nastoupili proti druhému týmu ze skupiny A.

Sunka 2014 B

Semifinálovým soupeřem byli Rubipedes ze Švýcarska. V prvním poločase se nám dařilo dobře bránit, a dvakrát skórovat (Brandon po pěkné individuální akci, brácha). V druhé půli už jsme se hlavně bránili rostoucímu tlaku soupeře. Jednu chybu při skládce Švýcaři potrestali pětkou, ale další příležitost už nedostali – těsné vítězství 2:1 jsme udrželi.

Ve finále jsme narazili na neporaženou Coimbru z Portugalska (ve druhém semifinále si poradili s MS Orly). Pustili jsme se do nich statečně a brzy šli do vedení (Burák, po akci roje). Postupně ale soupeř začal prokazovat svojí kvalitu. Ještě do poločasu po přečíslení na křídle vyrovnal, a v druhé půlce brzy přidal další pětku po průniku u lajny. Nesložili jsme zbraně, zatlačili soupeře k brankovišti a byli jen pár metrů od vyrovnání, ale místo toho přišla třetí pětka podobná té druhé. Finálový soupeř byl i tentokrát nad naše síly.

Sunka 2014 A

Při vědomí toho, jak nás bylo málo, že jsme odehráli 100 minut skoro bez střídání a někteří z nás dohrávali se zraněním, jsme museli být s výsledkem i předvedenou hrou spokojeni.

Bohužel, dobrou náladu z turnaje a blížícího se třetího poločasu nám chvíli po finále zkazila černá tečka dne – požár v šatnách, který způsobil říčanskému ragby obrovské škody. Snažili jsme se vynosit a zachránit, co se dalo, ale brzy už jsme jen mohli sledovat hasiče v boji s ohněm.

Výsledky:

Říčany O33 : Padova – 3:0
Říčany O33 : MS Orli – 0:0
Říčany O33 : Rubipedes – 2:1
Říčany O33 : Coimbra – 1:3

Fotky z turnaje

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn
1 Comment  comments 

Jedna reakce

  1. Radim

    1) Tu druhou pětku proti Rubipedes položil brácha.
    2) Má někdo nějaké fotky a videa? Dejte sem link pls…