magnify

6. ročník Turnaje o staropražskou šunku

Publikováno dne 1.6.2015 , autor: , kategorie: Aktuální akce, Společenské události, Zápasy

Sunka
Poslední květnový den byl pro nás svátkem, dnem kdy jsme společně vyrazili do Petrovic na 6. ročník turnaje „Old Prague Ham“. Dnem, kdy jsme si chtěli užít pěkných zápasů, potkat kamarády z jiných klubů a třeba i splnit přání nehrajícího kapitána a ochutnat cenu pro vítěze, skutečnou Staropražskou šunku.

 

Říčany O33 – Moravskoslezští Orli 30:0 (poločas 15:0)
Pětky O33: Petr 2x, Brácha, Fred, Štípajz, Hop

Orli přijeli na turnaj ve značně oslabené sestavě, která navíc asi i byla již unavena z předchozích turnajů. Výsledkem byla hra „na jednu bránu“ s možností kombinovat a dosyta si zaútočit. Za největší pozitivum utkání považuji to, že se Selda ovládl, nechal Štípajze v držení míče a správně ragbyově se spolu protlačili do brankoviště soupeře. Této explozivní síle asi šlo jen těžko odolat.

Říčany O33 – Vyškov  5:5 (poločas 5:0)
Pětka O33: Synek

Dovolím si tvrdit, že to bylo naše nejlepší utkání v turnaji. S vyrovnaným soupeřem jsme se přetahovali o každý kousek hřiště a oba týmy se snažily o rychlé a běhavé ragby. Nám se podařilo dobře pokrýt jejich rozbíhané útoky a tím minimalizovat možnosti přečíslení po stranách hřiště. Jediné co chybělo k dokonalosti tak bylo více šancí ke skórování na obou stranách.

Říčany O33 – OBP 10:5 (poločas 5:0)
Pětky O33: Miloš, Peky

Naprosto s opačným pocitem jsme odehráli utkání s OBP. Pomalé utkání, bez jiskry, nápadu a zápalu pro hru. V utkání jsme dvakrát využili okénka v obraně soupeře a díky zkušenostem na ¾ si zajistili pohodlné vedení. I přes inkasovanou pětku ve druhém poločase jsme měli utkání pod kontrolou a výhru si s přehledem pohlídali.

Říčany O33 – FRA 0:10 (poločas 0:5)

Poslední utkání dne mohlo (v případě naší výhry) ještě zamíchat pořadím, ale bohužel se tak nestalo. Frantíci nám ukázali, že ragby v jejich zemi je populárním sportem a že obecná úroveň jejich hry je prostě jinde. Soupeř nás předčil při hře v rucku a maulech, byl agresivní při útočení i v obraně a dobrou souhrou jejich hráčů nám odebíral míče při skládkách a skrumážích. I přes naší velkou snahu jsme si nevypracovali žádnou vyloženou šanci a naopak dvakrát inkasovali.

Na závěr chci poděkovat OBP za organizaci a pozvání k turnaji. Snad to pro OBP byla dobrá příprava na letošní EGORF.
Samozřejmě díky patří také všech hráčům, co se zapojili se do říčanského týmu a tím dali možnost trenérům střídat během hry. Taktéž trenérům díky za to, že hráče nezatěžovali zbytečnými taktickými pokyny a nechali je hrát si podle svých rozhodnutí a pocitů.
A i když jsme se nakonec do trofeje pro vítěze nezakousli (hokejisté taky nikdy nezvednou Stanley Cup nad hlavu, pokud jej nevyhrají, porušili by tím nepsané pravidlo, že to smí udělat jen vítěz), tak jsme si celý turnaj užili pěkně dosyta.

Ostatní turnajové výsledky:
OBP – Francie 0:25
OBP – Vyškov 0:20
Francie – MSO 5:0
OBP – MSO 5:5
Francie – Vyškov 10:0
MSO – Vyškov 15:30

Konečné pořadí turnaje:
1. FRA  … 12 bodů
2. Vyškov  … 9 bodů
3. O33  … 9 bodů
4. OBP  … 5 bodů
5. Orli … 5 body

Sestava o33:
Fred, Zdeněk, David Ro., Trnkyč, Ďula, Pepa Svo., Brácha, Burák, David K., Synek, Petr, Miloš, Selda, Vrky, Hop, Štípajz, Vaňour, Dušan, Jarda ČB, Bučák, Plátno, Jardis, Jakub, Petr ČB, Peky, Cenkson, Radim

Trenéři: Hudy, Láďa, Zbyněk, Venca, Marabu, Hubajda, Mára A.

 

Foto 1

Foto 2

Foto 3

Další fotky zde: http://bettyf.rajce.idnes.cz/O33_Petrovice-sunka_31.5.2015

a taky: ZDE

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn
Comments Off on 6. ročník Turnaje o staropražskou šunku  comments