magnify

9. ročník Turnaje o Staropražskou šunku

Publikováno dne 12.6.2018 , autor: , kategorie: Aktuální akce, Zápasy

foto-sunka-2018_web

Klub ragbyových veteránů “OldBoys Praha” letos slaví 30 let od svého založení. V rámci oslav tohoto významného jubilea uspořádal mezinárodní turnaj hraný jako 9.ročník populární “Šunky”. Hrálo se v sobotu 9.6.2018 na třech hřištích v Říčanech.
Turnaje se zúčastnilo celkem 20 týmů z devíti států – USA, Spojených Arabských Emirátů, Španělska, Francie, Anglie, Německa, Holandska, Malty a Česka.
My jsme byli nalosováni do skupiny “C” a postupně se utkali se zajímavými týmy z vyspělých ragbyových zemí. Utkání se hrála na 1x15min s možností průběžného střídání podle veteránských pravidel.

Skupinu jsme odehráli s těmito výsledky:

Říčany O33 – XV DE ÍHIPPOCAMPE  (FRA),   výsledek 0:0
S tímto soupeřem jsme prohráli na stejném turnaji v r.2011, tak jsme zhruba věděli co nás čeká. Sice jsme na začátku zápasu měli tři pokusy v útoku, ale ty si soupeř dobře pohlídal a pak se ujal taktovky on. Frantíci se snažili hrát kolem chumlů, agresivně a bez ztrát míče. Nakonec se dopracovali i k položení, ale rozhodčí jim pětku neuznal kvůli porušení pravidel. Po diskusi s rozhodčím  byl vyloučen jejich vazač, pak následovala už jen jejich herní křeč, ztráta balonu, náš osvobozují odkop a konec utkání.

Říčany O33 –  Malta Marauders,  výsledek  5:20
Hráči z Malty, loňský vítěz turnaje, sázel stejně jako my na útok. A tam si bohužel vedl o poznání lépe. Z obdržených čtyř pětek jsme jim dvě nabídli špatnými přihrávkami, jednou jsme neubránili “horké” území kolem maulu a bylo vymalováno. Pětka Karla už byla jen kosmetickou úpravou výsledku.

Říčany O33 – Click Sargent Godfathers (ENG),  výsledek  0:30
Režii utkání vzal soupeř pěvně do rukou už po příjmu míče z našeho výkopu. Stačili mu dvě dlouhé a přesné přihrávky na volné útočníky a pak jeden sprint na 70metrů. V utkání jsme měli cca dvou-tří minutový úsek kdy jsme drželi míč a útočili, ale bez většího efektu. Prohráli jsme s lepším soupeřem a jak se nakonec ukázalo, lepší na tomto turnaji nikdo jiný nebyl. Tým Click Sargent Godfathers vyhrál celý turnaj a zaslouženě získal chutnou trofej.

Říčany O33 – Barcelona Enginyers Rugby (ESP),  výsledek  10:5
Pokud jsme nechtěli být poslední ve skupině, museli jsme Španěly  porazit. A začali jsme stejně jako angláni proti nám – příjem výkopu, přihrávka do volného prostoru a Karlův 70m sprint. Pak přidal pojistku Gumička, ale ještě nebylo vyhráno. Rozhodčí po dohodě pískal čištění u ruckách, resp. na rucky se nehrálo, pouze na složení bez následného čistění, a tam jsme nebyli dostatečně disciplinovaní. Výsledkem bylo snad deset trestných kopů proti nám a soustavný tlak soupeře. Na více než jednu pětku ale neměli čas a tak jsme uhájili vítězství.

Čtvrté místo ve skupině nám pro utkání o umístění přisoudilo čtvrtého ze skupiny “D”, německý Brandenburg Adler Old Boys Postdam. V tréninkovém tempu (taky jak jinak když se hrálo na tréninkovém hřišti) jsme utkání odehráli na polovině soupeře a pětkrát položili. Tím jsme si zajistili celkové 13.místo v turnaji.

Závěrem mi dovolte poděkovat klukům z OldBoys Praha za organizaci, a také posíláme díky do Českých Budějovic, za vyslání Petra, Zdeňka, Marka a Karla k posílení řad O33 :-))

Sestava O33:
Fred, Zdeněk, Venca B., Stanly, Zdeněk ČB, Jakub D, Radim, Zdeněk, Dušan, Brácha, Guma, Hudy, Marek ČB,  Tomáš S., Synek, Jeff, Schejby, Milda, Džegr, Karel ČB, Jakub H., Prd, Petr, Vlasta, Petr ČB

Trenéři: Štípajz, Davis Ku., Pan Vaňour

Výsledková listina:
sunka-2018_poradi_web

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn
Comments Off on 9. ročník Turnaje o Staropražskou šunku  comments